Ο Όμιλος
...

Ο ΟΜΙΛΟΣ

Η SolarWorld AG μέσα σε λίγα μόνο χρόνια εξελίχθηκε από εμπορική εταιρία σε όμιλο φωτοβολταϊκής τεχνολογίας με ολοκληρωμένη παραγωγή όλων των σταδίων της αλυσίδας ανεφοδιασμού - από το πυρίτιο ως πρώτη ύλη, την κατασκευή δίσκων πυριτίου, την κυψέλη μέχρι το φ/β πλαίσιο και το ολοκληρωμένο σύστημα.

Σήμερα ο Όμιλος επωφελείται από την έγκαιρη ανάπτυξη της παραγωγής για την κάλυψη όλης της αλυσίδας εφοδιασμού στην φωτοβολταϊκή τεχνολογία: Για όλα τα στάδια παραγωγής ο Όμιλος διαθέτει σύγχρονα εργοστάσια για την πλήρη κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της αγοράς ηλιακής ενέργειας. Επιπλέον, ο Όμιλος εφαρμόζει εκτεταμένη χρήση της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας σε όλα τα επίπεδα στα δικά του κτίρια.

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Νότιο Αφρική, Ασία και ΗΠΑ απασχολούνται περίπου 3.300 άνθρωποι.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Η SolarWorld AG είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους φωτοβολταϊκών στον κόσμο και διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε όλες τις σημαντικότερες αγορές-στόχους. Αυτό βοηθά στη μείωση των αποστάσεων και στη βελτιστοποίηση του κόστους και της διαδικασίας παραγωγής. Προϋπόθεση για την επικράτηση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό είναι τα ενιαία πρότυπα ποιότητας και οι γραμμές παραγωγής υψηλής τεχνολογίας. Η στρατηγική αυτή αποτελεί τη βάση για την επέκταση σε νέες αγορές.

Η SOLARWORLD ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το εργοστάσιο παραγωγής που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη της Σαξονίας, το Φράιμπεργκ, έχει μεγάλη ιστορία στην τεχνολογία ημιαγωγών. Όλα τα στάδια παραγωγής, από το πυρίτιο μέχρι το ολοκληρωμένο φ/β πλαίσιο, βρίσκονται εδώ, ακριβώς δίπλα στην ιδιόκτητη εταιρία έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας SolarWorld Innovations. Επίσης και οι διασυνδέσεις με το Πολυτεχνείο Bergakademie Freiberg και με το εργοστάσιο ημιαγωγών στη Δρέσδη εξασφαλίζουν ένα καινοτόμο περιβάλλον με μεγάλο δυναμικό σε εξειδικευμένους και έμπειρους τεχνικούς.

Το εργοστάσιο παραγωγής στο Arnstadt της Θουρινγκίας ανήκει από το Μάρτιο του 2014 στον Όμιλο SolarWorld. Στην πράσινη καρδιά της Γερμανίας βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών κυψελών και πλαισίων στην Ευρώπη. Παράλληλα με την παραγωγή φωτοβολταϊκών κυψελών και πλαισίων υπάρχουν εδώ υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογίας, όπου ετοιμάζονται οι κυψέλες της επόμενης γενιάς.

H SOLARWORLD ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η SolarWorld διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αμερικανική αγορά, όπου ήδη από το 1977 κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πλαίσια. Το 2014, το σύνολο των πωλήσεων και των παραγωγικών δραστηριοτήτων συγκεντρώθηκαν στο Hillsboro της Πολιτείας του Όρεγκον. Εδώ ο Όμιλος λειτουργεί το πρώτο εργοστάσιο πλήρως ολοκληρωμένης παραγωγής μονοκρυσταλλικών προϊόντων υψηλής απόδοσης στις ΗΠΑ.